Sposób przygotowania

Saszetki zalać 0,5 l wrzątku (zaparzyć wg przepisu na opakowaniu) i odstawić do ostygnięcia. Połowę herbatki przelać do innego naczynia i wstawić do zamrażarki, co jakiś czas rozdrabniając tak, aby powstał kruszon. Gotowy przełożyć do szklanki, włożyć listki świeżej mięty, zalać pozostałą herbatką, a na wierzchu położyć plasterek cytryny - można także kilka kropel soku z cytryny wcisnąć do środka i wymieszać.

Komentarze

  • 1
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Fajne, przyda sie na upalne dni
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    orzeźwiająco
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam mięte
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    fajowe. tę herbatkę co mrozimy to nie pozwalamy jej zamrozić się na lód tylko co chwila mieszamy, aby powstała taka breja? To jest właśnie kruszon? Dobrze zrozumiałem? :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Tak @pacpaw, ta breja to kruszon - dobrze zrozumiałeś xD

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !