Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus owocowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrozonych wiśni 50 dag
cynamon
śmietanki łaciata 30% 300 ml
brązowego cukru 1 szkl.
soku wiśniowego 1 szkl
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mus owocowy

Wiśnie wsyp do rondelka, dodaj cynamon i brązowy cukier.Zalej sokiem wiśniowym i gotuj około 10-15 minut, odparowując sok. Następnie usuń cynamon, a owoce zmiksuj na gładki mus. Ostudź wstawiając garnek z musem do zimnej wody i wymieszaj. Mocno schłodzoną śmietankę ubij na sztywno, dosypując cukier waniliowy i ostrożnie dolewając małe porcje koniaku. Na spód 4 pucharków deserowych włóż po małej porcji mocno ochłodzonego musu wiśniowego.Przykryj porcją śmietanki, a na śmietance umieść resztę musu. Deser udekoruj listkiem mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 19.02.2011 13:06
Uwielbiam wiśnie i wszystko co z nimi związane, więc strasznie dziękuję Ci za ten przepis, bo na pewno go wypróbuję!
gusia1000 08.11.2010 19:47
Zdrowy deser.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak