Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do piersi z kurczaka (na 1 kg mięsa)

5.0
(43)
Czas
Czas: 45 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

olej roślinny 4 łyżki
sok z cytryny z 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
Kurkuma mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do piersi z kurczaka (na 1 kg mięsa)

Ząbek czosnku przecisnąć przez praskę i połączyć z pozostałymi składnikami. Umyte i pokrojone mięso z kurczaka przełożyć do miski z marynatą i dokładnie wymieszać. Następnie pozostawić mięso na około 1 godzinę w lodówce. Po tym czasie można piec mięso w piekarniku (można piec razem z marynatą) przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 27.05.2011 13:03
mniam....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak