Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy i kroimy na cienkie talarki. Z jednej strony posypujemy solą a z drugiej papryczką. Wrzucamy to na blachę ( bez tłuszczu!!) i wrzucany do pieca. Chipsy powinny leżeć na lasze pojedynczo żeby się nie sklejały. Piec powinien być mocno nagrzany ale kiedy blacha znajdzie się w środku trzeba zmniejszyć maksymalnie płomień.
Co chwilę sprawdzamy jak się mają chipsy. Kiedy trochę podeschną można je obrucić na drugą stronę

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam....
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    bardzo fajny przepisbardzo fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    malami199216

    szkoda ze zdjecia nie ma

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !