Sposób przygotowania

Wyłóż na stolnice masło, cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia oraz sode i zagnieć wszystkie składniki, by dobrze się połączyły. Dodaj mąke oraz wiórki kokosowe i ponownie zagnieć. Ciasto powinno być tłuste i zwarte. Ulep z otzrymanej msy dwa jednakowej długości, grube wałki. Następnie ułóż je na talerzu i wstaw na ól godziny do lodówki, by cisto stwardniało. Ciasto pokrój na plastry o grubości ok. pół centymetra. Ułóż krążki ciasta na blachę. Piecz w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, przez ok 10 - 15 min.

Gdy cistaeczka zarumienia się, wyjmij je z piekarnika. Pilnuj czasu pieczenia, bo zbyt mocno wypieczone, ciemne ciasteczka nie są pyszne.

SMACZNEGO!!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Bardzo smaczne polecam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    uwielbiam kokos:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    łatwe a dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    diablica85

    Mniam, mniam :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mmm kokos mój ulubiony :) na pewno wypróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    bardzo dobre ciasteczka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika192

    ciasteczka pycha:))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    jak z kokosem to nie odmówię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !