Sposób przygotowania

Pory zazwyczaj trzeba dobrze oczyścić, bywają dobrze upiaszczone :) Ugotować w całości w niewielkiej ilości wody (go gotuję w garnku od szparagów). Nie wylewamy wody po porach. Z mąki i margaryny robimy zasmażkę, rozprowadzam mlekiem i wywarem z porów. W tak powstałym sosie roztapiamy serki topione śmietankowe 3-4 szt. (tych trójkątnych). Żaroodporne naczynie wykładamy schabem na spodzie, okładamy na nich pory, zalewamy sosem tak żeby pory było lekko widać, żeby miały szansę troszkę się zbrązowić w piekarniku. układamy plasterki sera na wierzchu.
Piekę około 30 min w temperaturze 180 stopni. REWELACJA

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !