Sposób przygotowania

Paluszki robię na stolnicy. Mąkę przesiewamy na stolnicę, robimy dziurkę na środku, dodajemy zioła posiekane mieszane około 3 łyżek, tarty ser, jajko i sól oraz masło. (najlepiej posiekane). Zagniatamy na jednolitą masę, zawijamy w folie i na 30 min do lodówki. Następnie wałkujemy, wycinamy paski szerokości mniej więcej 2 cm, skręcamy paseczki delikatnie, smarujemy białkiem i obsypujemy czym lubimy gruba sól sezam...
Wykładam blachę pergaminem układam zwinięte paseczki i piekę około 15min w temperaturze 200 stopni C.
Nadają się świetnie jako przekąski na piwne wieczory
Polecam

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !