Sposób przygotowania

Najlepiej robi mi się w misce więc taki sposób proponuję, natomiast oczywiście jak ktoś woli stolnice też się da :).
Mąkę przesiać od razu do miski, zrobić dziurkę, zagłębienie, włożyć rozdrobnione drożdże i dolać ciepłej wody. Nakrywamy ściereczka i dajemy ciastu jakieś 30 minut na wyrośnięcie. Po tym czasie dodajemy olej, zmiażdżone ząbki czosnku oraz sól, mieszamy wszystko i ponownie dajemy ciastu około 30 minut na wyrośnięcie.

Wałkujemy i już :)

Ostatnio wycinam pizze w różne kształty... Okrągła mi się znudziła :)
Polecam kształt \"sercowy\" na wspólną kolacje.
Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !