Sposób przygotowania

Filety z kurczaka przekrawamy na wpół. Nacieramy przyprawą, odstawiamy w chłodne miejsce na 10 min. Wychłodzone panierujemy w: mące, jajku i ziarnach sezamu. Smarzymy na oliwie z obydwu stron na złoty kolor. Przekadamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C na 15 min.
Przygotowujemy sos: na maśle lekko rumienimy pokrojoną w kostkę cebulkę, dodajemy śmietanę, podgrzewamy nie dopuszczając do zagotowania,dodajemy musztardę, doprawiamy do smaku.
Porcję rozkładamy na talerzykach przybranych plasterkami świerzego ogórka, polewamy sosem i gorące podajemy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bernika

    jezi lubisz gotowac to czemu dajesz zdjecia skany z gazet zamiast własnyh?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cbeti

    Ano dlatego, że jak bym to wszystko zrobiła od razu tak jak zamieszczałam, to rodzinka by tego nie zdołała zjeśc, a są to przepisy wypróbowane, które już robiłam wcześniej czy później, a nie robiłam ich zdjęc w tym danym momencie. A chyba lepiej jest jak się dane danie widzi jak powinno wyglądac....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !