Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z pieczarką

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 1 kg
majeranek
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z pieczarką

Do mięsa mielonego dodać jajko, zrumienioną na oleju drobno poszatkowaną cebulę, namoczoną i osączoną bułkę, majeranek, sól i pieprz do smaku. Wyrobić z tego jednolitą masę. Kupić tyle pieczarek, ile chcemy przygotować kotletów mielonych. Pieczarki dokładnie umyć i obrać ze skórki, usuwając nóżki. Wziąć tyle mięsa mielonego, ile normalnie na kotlet mielony, nieco rozpłaszczyć, włożyć do środka kapelusik pieczarki i dokładnie zakleić dookoła niego mięso, uformować kotlecik. Postąpić tak z pozostałymi pieczarkami. Smażyć obtoczone w tartej bułce na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa 15.07.2011 16:57
pycha
magdalea 09.06.2011 10:24
nigdy nie robiłam z pieczarkami, ale muszą być pyszne
romanrafal
romanrafal 07.12.2010 16:28
muszą być dobre
mirosława4 03.12.2010 20:41
ta potrawa jest super,polecam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak