Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka
szalotka ze szczypiorkiem
koperek
sok z cytryny
majonez
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty

Kapustę oczyścić z wierzchnich listków i poszatkować do miski. Zalać wrzątkiem i poczekać aż się trochę sparzy. Odcedzić. Na tarce o dużych oczkach zetrzeć marchewkę. Szalotkę ze szczypiorkiem oraz koperek drobno posiekać i dodać wszystko do kapusty. Polać niewielką ilością świeżo wyciśniętego soku z cytryny. Dodać sól i pieprz do smaku. Następnie dodać niewielką ilość majonezu i wszystko dokładnie wymieszać. Jeśli surówka okaże się nieco za kwaśna, bądź za słona, dodać odrobinę cukru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 12.08.2011 19:01
dobre:)
rzenia15 22.02.2011 11:52
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak