Sposób przygotowania

Porcje kurczaka oprószamy solą, pieprzem mielonym, wegetą, słodką papryką i ulubionymi ziołami.Obsmażamy na oliwie z obydwu stron na złoty kolor. Do rondla dajemy masło, gdy się lekko rozpuści wrzucamy pokrojone: śliwki, morele, opłukane i osuszone rodzynki. Na owocach układamy porcje zrumienionego kurczaka, a tłuszcz na którym sie smażymy łączymy z 1/2 szklanki wody lub rosołku (może byc z kostki), zagotowujemy i wlewamy na kurczaka i owoce. Dodajemy podzielonego na krążki banana, pieprz w ziarnach i ziele angielskie, rondel przykrywamy i dusimy mięso aż będzie miękkie. Podczas duszenia gdy trzeba podlewany wodą. Mięso wyjmujemy. Sos zagęszczamy mąką i ewentualnie doprawiamy do smaku. Podajemy z ryżem. Smacznego.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    bardzo ciekawy przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    świetne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    brzmi apetycznie - muszę spróbować :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !