Sposób przygotowania

Ziemniaki i włoszczyznę kroimy w kostkę. Przekładamy do garnka i zalewamy 1,5 litrami wrzącej wody. Wkładamy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy dodajemy kostki bulionowe , zmniejszamy płomień i gotujemy ok. 30min. Cebulę i czosnek obieramy, cebulę kroimy w kosteczkę, a czosnek przeciskamy przez praskę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię, oprószamy mąką, krótko zasmażamy. Rozprowadzamy kilkoma łyżkami zupy. Przygotowaną zasmażkę przelewamy do garnka z tradycyjna kartoflanką, mieszamy. Całość ponownie należy zagotować, zmniejszając płomień i gotować jeszcze 6 minut. Przyprawić solą, pieprzem i imbirem, posypujemy posiekaną zieleniną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    lubię tradycyjne zupki!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    uwielbiam proste zupki
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię taką

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !