Sposób przygotowania

Ubij białka na bardzo sztywną pianę.Ubijając dodawaj cukier kryształ i sok cytrynowy.Ubijaj aż cukier się rozpuści.Przesiej cukier puder z mąką ziemniaczaną,dodaj do piany.Z papieru do pieczenia wytnij 2koła o średnicy 22cm i rozłóż na nich masę bezową.Włóż do piekarnika i piecz w temp.120stopniC przez ok.2godziny.Potem wyłącz piekarnik i zostaw w nim bezy do ostygnięcia.Żelatynę zalej niewielką ilością wody,odstaw,by spęczniała i rozpuść,podgrzewając.1/3truskawek zmiksuj z 1/3cukru pudru,wymieszaj z 1/3żelatyny.Masą posmaruj jeden blat.Ułóż na niej resztę pokrojonych na pół truskawek.Ubij śmietanę z reszta cukru pudru,dosypując waniliowy.Wymieszaj z resztą żelatyny.Wylej na truskawki.Przykryj drugim blatem i ozdób.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !