Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

racuszki drożdżowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 50 dag
drożdże 1/2 paczki
jajko 2 sztuki
mleko ok. 1,5 szklanka
cukier 1/2 szkl
olej do smażenia
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: racuszki drożdżowe

Drożdże rozetrzeć z 1 łyżką cukru i połową ciepłego mleka. Dodać 1 łyżkę mąki i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Jaka utrzeć z resztą cukru na puszystą masę.
Do mąki dodać wyrośnięte drożdże i masę jajeczną, wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia, nakładać łyżką na gorący olej,usmażyć.
Gorące posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 08.11.2010 12:59
mniam, zjadłabym takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak