Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa pomidorowa z ryżem

4.0
(22)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mieszanka warzywna 750 gram
puszka pomidorów bez skóry 1 puszka
przecier pomidorowy 1 sztuka
ryż 0,5 woreczka
śmietana mala 1 sztuka
mąka 2 łyżki
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa pomidorowa z ryżem

Do dużego garnka około 5 litrów wkładamy mieszankę warzywną, zalewamy wodą i gotujemy. Gdy zacznie wrzeć dodajemy kostkę bulionową. Po chwili dodajemy przecier pomidorowy a nastepnie ryż. Gdy ryż urośnie i się ugotuje to dodajemy pomidory z puszki i doprawiamy do smaku. W szklance rozrabiamy śmietane z mąka i dodajemy zimną wodę- mieszamy montewką i wlewamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe. Im więcej damy śmietany tym zupa będzie bardziej kremowa

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogumiła3 17.09.2010 20:49
super
Kate131 04.09.2010 08:01
bardzo lubie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak