Sposób przygotowania

Mandarynki obrać ze skórki i rozłożyć niczym kwiaty. Uważać, żeby nie poodrywać cząstek. Śmietanę ubić z cukrem. W osobnym garnuszku ubić białka z odrobiną soli i 1/2 łyżeczki soku z limonki. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach wody- następnie ogrzać tak, aby się rozpuściła( nie zagotować).Połączyć delikatnie śmietanę z białkami a na koniec wlać ostudzoną żelatynę. Kilka minut schłodzić. Kiedy zacznie się zsiadać nakładać do środka mandarynek. Granata obrać i wydłubać pestki- wsypywać pestki na krem. Z oskrobanego i pokrojonego w półplasterki kiwi zrobić listki. Całość lekko schłodzić- po 20, 30 minutach jest gotowe do zajadania się. Polecam.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Renia_Kawa

    Boskie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    bardzo pomysłowe i fantastycznie udekorowane;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Piękne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    bardzo smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    piękne aż szkoda zjadać
  • 2
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    super
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    przesmacznie , malowniczo to wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Dziękuję.
  • 1
    dsc_0327
    Opublikowano

    mariel78

    pyszne słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !