Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w kapuście włoskiej.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1 szt.
mięso mielone 0,75 kg
jajko 1 szt.
sólpieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku
ryż 1 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w kapuście włoskiej.

Kapustę włoską sparzyć wrzątkiem,można wyciąć grube łodygi.
Mięso mielone wymieszać z zimnym ugotowanym ryżem,dodać jajko i przyprawy.
Z farszu formować kule,zawijać w liście,obsmażyć na tłuszczu i albo dusić albo włożyć do naczynia żaroodpornego i upiec w zależności jakie bardziej lubimy.
Smacznego!
Ja osobiście wolę gołąbki pieczone,bez sosu:)a najbardziej takie odsmażone na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 04.12.2013 08:38
bardzo lubię gołąbki i też często robię w takiej kapuście
Łukasz15 04.08.2013 10:35
Bardzo lubię gołąbki
Grażyna13 07.05.2013 18:50
Pycha, moje smaki :)
Motorek 06.05.2013 09:09
uwielbiam gołąbki
IZABELA29 07.03.2013 07:01
czasami warto zrobić ,zazwyczaj robię ze zwykłej
Marzena34 05.01.2013 14:04
noje ulubione
Wafelek2601 26.12.2012 19:30
Pyszne
misia53 06.08.2012 20:51
no właśnie ...dawno nie robiłam a włoska już jest wystarczająco duża na gołąbki
jeta72 31.05.2012 11:23
uwielbiam :-)
IZABELA29 01.05.2012 09:32
juz dawno nie robiłam
anemon 01.02.2012 09:38
Wyglądają pysznie, ja lubię z sosem i bez sosu, jednym słowem w każdej postaci.
alaaa 23.01.2012 17:12
w włoskiej są pyszne
zuzanna_z 22.01.2012 13:59
uwielbiam
Wiesława1 09.01.2012 23:24
pyszności
IZABELA29 13.09.2011 09:58
dzis u mnie gołąbki ale w białej kapuście
Teresa19 04.06.2011 16:40
fajne
barbara11561 17.03.2011 08:43
Pyszne gołąbeczki
pacpaw 09.11.2010 11:10
rzeczywiście i bez sosu gołąbki potrafią być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak