Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigosik z pekinskiej

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 2 kg
cebula 1 sztuka
wędzonka 40 dag
olej 2 łzżki
sól, pieprz
sos sojowy 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bigosik z pekinskiej

Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju.
Dodać pokrojoną w kostkę wędzonkę i smażyć razem kilka minut.
Kapustę pokroić w niezbyt cienkie paski, włożyć do garnka z cebulą, wlać pół szklanki wrzątku, sos sojowy i dusić kilka minut . Doprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Podusić jeszcze ok 10 minut.
Dobrze smakuje z ziemniakami z wody.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 10.12.2010 12:23
Fajny przepis z kapustą pekińską:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak