Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
cebula 1
marchewka 1
mąka do oprószenia
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziele angielskie kilka ziaren
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
Przyprawa do gulaszu i dań kuchni węgierskiej Prymat
sól, pieprz
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w kostkę.Oprószyć mąką.Wrzucić na patelnię , podsmażyć.Cebulę pokroić w kostkę i dodać do mięsa.Posolić i smazyć, aż cebula się zeszkli a mięso podsmaży.Przełożyć do garnka.Dolać wody by przykryła mięso.Dodać starkowaną na jarzynówce marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie, koncentrat i pozostałe przyprawy. Przyprawy dodawać według swojego smaku, ja lubię ostrzejsze więc jest ich sporo. Gotować na niewielkim ogniu pod przykryciem aż gulasz zgęstnieje a mięso będzie mięciutkie(u mnie ok 40 min).Podawać np z kaszą i kiszonym ogórkiem:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiax18 29.06.2012 13:18
dobry
Teresa19 23.07.2011 19:40
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak