Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluseczki węgierskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 1\\2 szkl
jajko 1 szt
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Kluseczki węgierskie

Do mąki wbić jajka i dodać szczyptę soli.
Całość dokładnie wyrobić aby powstało twarde ciasto, które odstawić na 15 minut.
Po tym czasie podzielić ciasto na 6 kawałków.
Rozwałkować każdy tworząc wałeczek na desce skropionej wodą.
Następnie odrywać małe kawałeczki i wrzucać je na osolony wrzątek.
Gotować kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak