Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe nadziewane serem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka
żóły ser
sól
pieprz
mąka
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe nadziewane serem i papryką

Piersi kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wykroić z nich 4 kotlety, po czym delikatnie rozbić je tłuczkiem - ja to robię przez śniadaniowy woreczek foliowy, bo wówczas mięso się nie szarpie. Wszystkie rozbite kotlety oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w paski, ser również pokroić w dość grube paski. Na jednym z końców każdego kotleta ułożyć pasek papryki i sera, po czym ściśle zawinąć w roladkę i dokładnie spiąć wykałaczką lub szpikulcem, aby podczas smażenia nie wypłynął ze środka ser. Każdą roladkę opanierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym włożyć na rozgrzany olej i usmażyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 20.09.2011 19:00
fajny obiad
romanrafal
romanrafal 08.12.2010 17:08
musi być dobre
mirosława4 03.12.2010 20:47
dobre i pożywne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak