Sposób przygotowania

Biały ser (powinien być raczej suchy, nie mokry), rozdrobnić widelcem w miseczce. Posypać sodą i solą, po czym dokładnie wymieszać. Poczekać aż ser uleżeje. Na patelni rozpuścić masło, wrzucić ser i mieszając smażyć na wolnym ogniu aż do rozpuszczenia. Wówczas zdjąć patelnię z ognia, wbić jajko i energicznie wmieszać je do sera. Następnie ponownie ustawić patelnię na ogniu i jeszcze chwilkę smażyć. Na końcu dodać kminek i wylać ser do miseczki aż do ostygnięcia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    rzenia15

    też taki robię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pyychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    anoosia

    nie znam takiej potrawy ale wygląda ciekawie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !