Sposób przygotowania

W misce z mąki, jajka i wody wyrobić ciasto o konsystencji ciasta drożdżowego - ciasto nie może się za bardzo kleić, ale nie może też być za twarde, żeby kluski nie były twarde. W garnku zagotować dużą ilość wody, którą należy posolić. Na gotującą się wodę kłaść łyżką kluski o wielkości mniej więcej połowy łyżki (nie można ich kłaść za dużo, bo zaczną kipieć) i od chwili ich wypłynięcia gotować ok. 5 minut. Na patelnię wrzucić pokrojony w kostkę boczek i czekać do momentu powstania skwarek. Ugotowane kluski przełożyć do miski, wlać skwarki wraz z wytopionym tłuszczem, wymieszać. Podawać z gotowaną kiszoną kapustą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    ciekawy pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !