Sposób przygotowania

Paprykę umyć i w całości włożyć na kilka minut do wrzącej wody, następnie przelać zimną wodą. Odkroić nożem szypułki, oddzielić nasiona. Pokrojoną na mniejsze części paprykę układać w słoikach. Do każdego słoika dodać po trzy ziarenka pieprzu, ziela angielskiego po 3 wiórka chrzanu. Zagotować 2 litry wody z octem i cukrem. Gorącą zalewą napełnić słoiki. Włożyć do garnka z gorącą wodą i pasteryzować przez 25 minut.

Komentarze

  • 2
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    wygląda na smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna jest taka papryka
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    fajny dodatek do zimnej płyty :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam taką paprykę :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    smakowitości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !