Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jeżowiec

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 1 szklanka
mąka 1 szklanka
mak 1 szklanka
cukier puder 1 szklanka
masło roztopione 0,5 szklanki
kasza manna 2 łyżki
proszek do pieczenia 15 g
aromat migdałowy 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Jeżowiec

Białka ubić z cukrem pudrem na sztywna pianę. Gdy ubite dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, mak, aromat, kasze mannę. Pod koniec roztopione, przestudzone masło. Delikatnie wymieszać, wylać ciasto do wysmarowanej formy i piec w temp. 170 stopni około 35 minut. po wystudzeniu przełożyć masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 14.11.2013 09:40
pyszne ciasto
IlonaAlbertos 24.08.2013 12:35
Fajnie wygląda. Na pewno wypróbuję.
Iwusia 28.03.2013 23:19
pysznie się zapowiada to ciasto
Motorek 08.03.2012 09:51
super
olkaaa 02.03.2012 08:27
muszę spróbować
Monika193
Monika193 04.01.2012 17:06
super
aleksa123 31.08.2011 14:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak