Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z brzoskwiń

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brzoskwinie 3 kg
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z brzoskwiń

Owoce umyć, przekroić wzdłuż, usunąć pestki i wrzucać do wrzącej wody z cukrem [na 3 kg. brzoskwiń około 5 szkl. wody]Gotować 1 min. Obgotowane połówki owoców wyjmować z syropu, układać w słoikach, zalać gorącym syropem, szczelnie zamknąć. Słoiki włożyć do garnka z gorącą wodą i pasteryzować około 25 min. Ostudzić, przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 11.01.2014 12:03
pyszny kompocik
olkaaa 15.06.2012 11:15
musi być pyszny
edyta44 02.05.2011 10:29
bardzo dobry
IlonaAlbertos 10.11.2010 15:40
Pysznie wygląda, w sam raz do obiadu taki kompocik.
Monika193
Monika193 08.11.2010 09:17
też czasem robię kompociki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak