Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sok-syrop z pigwy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 2 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Sok-syrop z pigwy

Pigwę obieramy i wydrążamy środki. Kroimy na niewielkie kawałki, najlepiej w plasterki. Wkładamy do słoika partiami na przemian z cukrem.
Odstawiamy w ciepłe miejsce aż owoce puszczą sok. Proces ten trwa ok. tygodnia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak