Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot z czereśni

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czereśnie 2 kg
cukier 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot z czereśni

Umyte wiśnie włożyć do słoików, wsypać cukier, zalać gorącą wodą, zakręcić zakrętki. Owoce z wodą powinny być napełnione nie do pełnego słoika, pozostawić około3 cm. wolnej przestrzeni. Słoiki włożyć do garnka z wodą, zagotować, zmniejszyć płomień i pasteryzować około pół godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia/tubisiek 25.05.2013 12:09
też taki robię ;)
Łukasz15 04.10.2012 11:36
Pyszny deser
IlonaAlbertos 26.04.2012 23:29
Uwielbiam takie kompoty. Muszę mieć ich cały zapas na zimę.
Iwusia 26.04.2012 22:51
smakowity
Seba 09.04.2012 10:25
smaczny
madagaskar 17.11.2010 22:05
pycha
RenataZ-et 07.11.2010 23:30
Oczywiście miały być czereśnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak