Sposób przygotowania

Umyte wiśnie włożyć do słoików, wsypać cukier, zalać gorącą wodą, zakręcić zakrętki. Owoce z wodą powinny być napełnione nie do pełnego słoika, pozostawić około3 cm. wolnej przestrzeni. Słoiki włożyć do garnka z wodą, zagotować, zmniejszyć płomień i pasteryzować około pół godziny.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Oczywiście miały być czereśnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    madagaskar

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smakowity
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie kompoty. Muszę mieć ich cały zapas na zimę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Pyszny deser
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    też taki robię ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !