Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aroniówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronia 1 kg
cukier 1/2 kg
spirytus 1 1/2 l
imbir 1 mały kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Aroniówka

Owoce aronii umyć, dodać cukier i przyprawy. Zalać spirytusem. Przechowywać w ciepłym miejscu ok. 2 tygodnie. Po tym czasie przefiltrować i przelać do butelek.
Powinna dojrzewać co najmniej przez 5 miesięcy

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 17.05.2012 10:19
robię trochę inną
Urszula5 04.04.2012 20:54
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak