Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w słoiku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g
koncentrat pomidorowy 1 łyżki
marchewka 1
ocet 10 % 1 łyżka
olej roślinny 2 łyżki
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w słoiku

Fasolkę kroimy na pół lub na 3 części i gotujemy w lekko osolonej wodzie przez ok. 20 min. Marchew trzemy na dużych oczkach, cebulę kroimy w kostkę i smażymy pod przykryciem na olej na patelni. Gdy będzie miękka dodajemy fasolkę, koncentrat, cukier, ocet, sól i dusimy pod przykryciem ok 10 min. Taką fasolkę przekładamy do słoików i pasteryzujemy ok 50 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marlena/Kinia 22.11.2011 16:02
na zimę jak znalazł:)
Monika111 03.10.2011 21:14
Fajna :)
Wafelek2601 09.07.2011 00:28
przydatny przepis
tomek18 19.06.2011 10:01
super przepis
pacpaw 26.11.2010 23:34
wiem wiem. Czekam już 3 tygodnie na skasowanie tego zdjęcia. Zdjęcia fasolki czekają na pulpicie ;)
misia53 26.11.2010 22:23
Przepisy są o.k.
misia53 26.11.2010 22:23
Do fasolki i do dzemu masz jednakowe zdjęcia
Grażyna13 08.11.2010 10:34
Smaczna ta fasolka !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak