Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

truskawki 1 kg
żelfiks 3:1
cukier 330 g

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem truskawkowy

Oczyszczone i wysuszone truskawki wrzucamy do garnka (większe truskawki można przekroić na pół). Dodajemy cukier żelujący i doprowadzamy do wrzenia gotując na małym ogniu. Następnie wsypujemy cukier i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 2-3 minuty. Gorący dżem nakładamy do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 05.04.2012 15:18
pychotka
ben-ka 03.06.2011 08:40
też liczę na to,że truskawki będą tanie:)
Ewa111 02.05.2011 15:00
mam nadzieję że truskawki w tym roku obrodzą i będzie można zrobić dużo dżemu
anja3107 26.04.2011 13:24
pychota
edyta44 25.03.2011 16:57
pycha
Bart 07.01.2011 21:30
lubię
Magdalena80 07.01.2011 21:21
Dżem truskawkowy najlepszy do naleśników:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak