Sposób przygotowania

Oczyszczone i wysuszone truskawki wrzucamy do garnka (większe truskawki można przekroić na pół). Dodajemy cukier żelujący i doprowadzamy do wrzenia gotując na małym ogniu. Następnie wsypujemy cukier i ponownie doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy 2-3 minuty. Gorący dżem nakładamy do słoików.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    Dżem truskawkowy najlepszy do naleśników:)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Bart

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    pycha
  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pychota
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mam nadzieję że truskawki w tym roku obrodzą i będzie można zrobić dużo dżemu
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też liczę na to,że truskawki będą tanie:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychotka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !