Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ogórki po żydowsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 2 kg
natka pietruszki 1 łyżeczka
liście selera 1 łyżeczka
koperek 1 łyżeczka
cebula 3 sztuki
marchewka 2 sztuki
Zalewa:
woda 5 szklanek
ocet 1 szklanka
cukier 1 1/2 szklanka
sól 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ogórki po żydowsku

Ogórki obieramy i kroimy jak na pikle. Dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki, cebulę. Zalewę zagotowujemy. W słoiku układamy ogórki, cebulę, marchewkę zieleninę. Zalewamy gorącą zalewą. Pasteryzujemy 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak