Sposób przygotowania

Pomidory zielone pokroić w grube plastry i na noc zasypać kwaskiem cytrynowym i cukrem. Na drugi dzień postawić na dużym ogniu i zagotować. Jak przestygną to zagotować jeszcze kilka razy żeby wyparowało dużo wody. Gorące nakładać do słoików. i, zakręcić i odwrócić do góry dnem. Ja te pomidory wykorzystuje do ciasta drożdżowego.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    dla mnie coś całkiem nowego
  • 3
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    pyszne i nie spotykane!
  • 4
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawe!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniałe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniałe!
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspaniałe!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Świetne, wykorzystam ten przepis :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    pyszna konfitura
  • 2
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawe w smaku
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawe w smaku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    oooo nie próbowa?am
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    usmiech

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy pomysł, wart wypróbowania
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    skad bierzesz takie przepisy lub pomysly na przepis?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !