Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolaje schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 6 plastrów
ser żółty 30 dkg
masło 15 dkg
pietruszka suszona
Kucharek przyprawa uniwersalna
olej do smażenia
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Devolaje schabowe

Schab pokroić na plastry, cienko rozbić. Masło wymieszać z przyprawami. Ser zetrzeć lub pokroić w paski. Smarować schab z jednej strony przyprawionym masłem na całej powierzchni. Ułożyć starty ser i dobrze zwinąć. Obtoczyć w jajku i bułce tartej. smażyć na głębokim oleju, na małym ogniu ze wszystkich stron. Podawać np z surówką lub wg uznania. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Natalia40 09.01.2012 21:45
mniaaam
smakowita 25.12.2011 00:29
pychotka
jolaxa1 14.07.2011 23:44
super
Marek6 11.07.2011 21:15
Dobre.
Teresa19 01.03.2011 08:45
Lubię takie.
Izabela/bella81 20.01.2011 14:38
pyszności:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak