Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w serze z czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 50 dkg
jajko 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
ser tylżycki 10 dkg
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
posiekana natka 6 łyżek
sól, pieprz do smaku
bazylia świeża 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w serze z czosnkiem

Mięso pokrój w długie paski. Bułkę wymieszaj ze startym na drobnej tarce serem, ziołami, czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu. Panieruj mięso dwa razy w jajkach i bułce tartej. Dokładnie dociśnij panierkę. Indyka ułóż na desce, odstaw do lodówki na 30 minut. Na patelni rozgrzej olej i smaż mięso na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.11.2010 00:59
Lubię czosnek, więc ten przepis to coś dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak