Sposób przygotowania

Śledzie moczyć w wodzie ok. 3 godzin. Wyjąć odczekać, żeby obciekły i pokroić na małe kawałki. Jabłko obrać i pokroić w drobna kostkę, podobnie ogórka. Z granta zdjąć skórę i wydłubać nasionka. Połączyć śledzie z ogórkiem, granatem, jabłkiem. Kwiatki nagietka opłukać . Dorzucic posiekany koperek i jarmuż oraz świeżo wyrwane z kwiatków płatki nagietka. Delikatnie oprószyć pieprzem. Do oliwy wcisnąc sok z limonki. Zalać śledzia oliwką, delikatnie przemieszać i odstawić do lodówki na 30 minut. Podawać najlepiej z białym pieczywem. Smacznego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    fajny pomysł
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    przyznam, że bardzo zaskakujące zestawienie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    bardzo ładnie wygląda
  • 1
    10257115_10153256927827125_4985002753991463258_o
    Opublikowano

    Zdzisław

    śledź w kwiatach to coś nowego

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !