Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurki w zalewie octowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurki 1 kg
cebula 1
Gorczyca biała cała Prymat
ocet 10 % 1,5 szklanki
sól 2 łyżki
cukier 4.5 łyżki
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Kurki w zalewie octowej

Kurki gotujemy z cebulą w lekko osolonej wodzie do momentu, gdy cebulą będzie miękka. Do wody dolewamy ocet, dodajemy sól, cukier, liść laurowy, ziele angielskie i gotować kilka minut. Do słoików wkładamy ugotowane kurki, kilka ziaren gorczycy i zalewamy zalewą z przyprawami. Zamykamy i pasteryzujemy 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 23.10.2011 21:27
to lubię:-)
eli82 26.09.2011 15:37
uwielbiam kurki
jolaxa 23.02.2011 22:38
pewnie smakuje wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak