Sposób przygotowania

1.Skrzydełka i ozorek umyć, osuszyc.Marchewke, seler,pietruszke i por obrać, umyć.
2. Warzywa i skrzydełka włozyć do rondal , zalać wodą.doprowadzić do wrzenia posolić gotować do miekkości 30 minut.
3.Ozorek opłukać, ugotowaćw oddzielnym rondlu.Wyjąć i ostudzić a następnie obrac ze skórki i pokroić w wąskie paski.
4. Ziemniaki umyc obrać pokroić w drobną kostkę.
5.Warzywa i skrzydełka wyjąć z wywaru.do wywaru włożyc ziemniaki gotować 15 minut
6. Po 15 minutach dodać pokrojony ozorek i warzywa marchewke, pietruszke, seler pokrojone w kosteczkę.Następnie dadac sok z cytryny i gotowac jeszcze 5 minut .
7.Śmietanę wymieszać z łyżka wywaru w którym gotowalismy ozorek dodać do zupy.Zupę przyprawić solą i pieprzem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    zupa jest bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    iza15

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    fajna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    mmm musi być dobra:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    joanna77

    mniam,mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karmel

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    nie jadłam jeszcze ozorowej może kiedyś wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    fajna zupka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    swietna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    swietna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !