Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie paszteciki

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona ok.40 dkg
grzybki suszone 3-4
sól do smaku
pieprz
żółtko surowe
tłuszcz 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie paszteciki

Ciasto rozmrozić. Kapustę z wcześniej namoczonymi grzybkami ugotować. Cebulkę pokrojoną w kostkę podsmażyć na tłuszczu, dodać do odgotowanej i odciśniętej kapusty. Pokroić na drobno, posolić , popieprzyć i nakładać na kwadraty ciasta , pozawijać i układać na blasze. Żółtko roztrzepać i posmarować nim paszteciki. Piec w gorącym piekarniku 200*C ok. 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 12.03.2013 18:49
Bardzo dobre
Łukasz15 11.09.2012 19:23
Rewelacja!
Iwusia 16.01.2012 22:08
ale smakowite
smakoszek 10.11.2011 21:01
pyszne
Chojłówna 21.09.2011 13:08
mniam
Ewelina47 28.08.2011 09:57
ojj bym zjadła
jolaxa1 15.06.2011 00:00
super
ben-ka 11.06.2011 09:12
bardzo apetycznie wyglądają.
Babciagramolka 07.04.2011 09:28
Też takie często piekę - macie rację barszczyk do tego i jest super
polly66 04.04.2011 10:54
już wiem co zrobię w tym tygodniu ;)
barbara11561 29.03.2011 09:43
wspaniale wyglądają:)
matii6 16.02.2011 19:59
ładnie ci wyszły
kuklik 11.02.2011 17:15
piękne
caroline1983 10.02.2011 11:36
i do tego czerwony barszcz:)
Islanzadi 27.11.2010 00:36
Fajny przepis :)
alaaa 18.11.2010 19:41
smakowicie wyglądają
Natalia/tubisiek 08.11.2010 15:21
bardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak