Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie koperty

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

konfitura słoiczek
żółtko surowe 1
śmietanka słodka
cukier brązowy

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie koperty

Ciasto rozmrozić, płaty ciasta pociąć na równe kwadraty ( ja miałam trójkąty).Na każdy nakładać łyżeczką konfiturę, składać w koperty. Do żółtka dodać troszkę śmietanki (niekoniecznie) , roztrzepać i posmarować ciastka.Tuż przed pieczeniem ciastka posypać brązowym cukrem. Piec 15- 20 minut w temp 200*C

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 04.06.2013 19:23
często takie robię-są pyszne :)
Ania67 06.04.2013 09:40
Na sam widok slinka cieknie
pestka 13.10.2012 21:15
świetne ciastka
Kate131 14.09.2012 11:21
pyszne
Motorek 28.08.2012 09:27
pycha
IZABELA29 29.11.2011 08:22
smakowicie
banditka 23.06.2011 11:55
sliczne i talerzyk sliczny ;)
anemon 17.06.2011 07:24
Szybko i smacznie - lubię tak.
Mati13 08.06.2011 07:49
bardzo lubie takie ciasteczka
barbara11561 11.05.2011 05:43
Szybko i smacznie:)
SmacznaPyza 12.04.2011 11:08
awaryjne ciastka - często mam ciasto francuskie w zamrażarce właśnie na takie smakołyki
ben-ka 06.04.2011 21:33
szybko i smacznie:) lubię takie ciepłe od razu wyjęte z piekarnika.
matii6 16.02.2011 19:58
szybko i smacznie
alaaa 18.11.2010 19:40
łatwo ,szybko i smacznie
PaniMISIOWA 10.11.2010 18:19
łatwo i pysznie! to lubię!
Natalia/tubisiek 08.11.2010 15:22
wyglądają super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak