Sposób przygotowania

Ugotowane mięso kurczaka obrać i zmielić maszynką razem z ugotowaną wątróbką i bułką kajzerką. Do masy powstałej dodać cebulkę posiekaną i jajka, oraz doprawić przyprawami - pieprzem czarnym, czosnkiem oraz solą ziołową. Wyrobioną masę mieszamy i wykładamy do formy. Pieczemy pod przykrycie z folii aluminiowej ok 40 min. w temp. 180\'C a następnie ściągamy folię i posypujemy wierzch pieprzem kolorowym oraz kolendrą. Zapiekamy ok 10 min. Pasztet podajemy zimny. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Też robię podobny pasztet. Cała rodzina się nim zajada. Jest lepszy niż wędliny kupowane w sklepie :)
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyszny pasztecik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !