Sposób przygotowania

kapuste odciskamy zalewamy woda i gotujemy do miekkosci. Cebule kroimy w drobna kostke i przesmazamy na margarynie, następnie dodajemy do niej kielbase i boczek również pokrojone w kostke i smażymy. Gdy kapusta jest miekka to dodajemy do niej miesko. Pieczarki myjemy, kroimy w półplasterki i dusimy na łyzce masła, gdy sa miekkie dodajemy je do bigosu. Doprawiamy specjalna przyprawa oraz pieprzem i sola do smaku, dodajemy koncentrat pomidorowym i jeszcze przez 30-40 minut gotujemy na wolnym ogniu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie taki, bardzo kawsny musi byc:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    Też uwielbiam bigosik:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    z pieczarkami nigdy nie jadłam, ale wygląda apetycznie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !