Sposób przygotowania

24 h przed pieczeniem robimy marynate. do miseczki wlewamy szklanke oleju, wciskamy 10 obranych ząbków czosnku 1 łyzeczke slodkiej papryki, 2 łyzeczki ostrej paprykiok 2 łyzeczki soli ziolowej, odrobine przyprawy kucharek, duża ilosc swieżozmielonego pieprzu oraz jedno listko laurowe i 3 ziarenka ziela. Mieszamy bardzo dokladnie. W naczyniu żaroodpornym ukladamy skrzydelka które zalewamy nasza marynata, odstawiamy na dobe do lodówki. Pieczemy w piekarniku ok godziny i 15 minut

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Mysiunia a dlaczego tak dlugo pieczemy ? Skrzydełka zwykle krócej się pieką od kurczaka....
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    misia53 ja zawsze tak piekę i nie wyglądaja bynajmniej na spieczone:) kazdy ma swoje zwyczaje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    bardzo smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam- zaraz odlecę!
  • 1
    original
    Opublikowano

    mysza666

    E nie są takie ostre, ja dodaję więcej ostrej papryki, ale skrzydełka to skrzydełka- zawsze dobre;) Co do tego pieczenia, to ja swoje wkładam do piekarnika na jakieś 40 min i potem wyłączam piecyk, wtedy jeszcze dochodzą i nie są spalone, aha ja piekę bez przykrycia;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    na pewno bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    pyszne są
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    lubię skrzydełka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kanu83

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !