Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gzika z rzodkiewką i szczypiorkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

półtłustego białego sera 1 kostka
mleko
sól
rzodkiewka
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Gzika z rzodkiewką i szczypiorkiem

Biały ser rozdusić łyżką, dodawać stopniowo mleka i łączyć je z serem do momentu, aż będzie miał odpowiednią konsystencję (nie może być ani wodnisty, ani nie może posiadać dużych grudek) - można także włożyć ser i wlać mleko do blendera lub miksera i zmiksować. Następnie dosolić do smaku. Pokroić rzodkiewkę w kosteczkę i posiekać szczypiorek. Dodać do gziki i wymieszać. Zamiast rzodkiewki i szczypiorku można także dodać np. świeży ogórek - także bardzo dobre :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ziabela 18.08.2011 10:55
pierwszy raz widzę taką potrawę... ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak