Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieguski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 szt.
jaja 6 szt
cukier 20 dag
mak 25 dag
proszek do pieczenia 1/4 opakowania
olej 1/2 szkl.
mąka 1 i 3/4 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Pieguski

Margarynę utrzeć z cukrem,dodać żółtka i resztę produktów na koniec ubitą pianę z białek i delikatnie wymieszać.Ciasto nakładać do szprycy lub woreczka i wyciskać na pergamin małe kółeczka.Piec w tem.180 stopni.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 16.02.2014 09:45
pyszne ciasteczka
Motorek 14.05.2013 09:00
bardzo fajne
misia53 26.11.2012 00:17
Pieguski są urocze
caralajna 10.10.2012 15:56
lubię takie ciasteczka
jeta72 21.07.2012 10:49
pyszne
anemon 01.05.2012 09:32
Lubię takie drobne ciasteczka.
zdzislawa2 05.04.2012 14:18
pycha
aacaac 17.01.2012 08:15
pyszna
iknkirke 18.12.2011 20:01
mniam
MAŁY 15.11.2011 11:49
fajne
kuklik 31.10.2011 09:45
super
Justa32 26.08.2011 09:42
słodziutkie
barbara11561 18.03.2011 17:32
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak