Sposób przygotowania

Grzyb dokłądni umyć i nmoczyć.Zagotować wodę, dodać grzyby wraz z wodą, w której sęmoczyły i dalej gotować.Gdy grzyby będą już pawie miękkie, dodać drobno pokrojoną włoszczyznę oraz przepołowioną i zrumienioną bez tłszczu cebulę i gotować jeszcze 25 minut.Zupę przecedzić, kapeluse grzybówpokoić w paseczki iwrzucić do zupy lub z całych grzybów przyrządzić nadzienie do uszek, paszczecików lub naleśnikó.Dodać masło.Podawać z łazankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    lubię grzybową
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smaczna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !