Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pęczek włoszczyzny
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
woda 1,5 litra
sól, pieprz
grzyby suszone 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa grzybowa

Grzyb dokłądni umyć i nmoczyć.Zagotować wodę, dodać grzyby wraz z wodą, w której sęmoczyły i dalej gotować.Gdy grzyby będą już pawie miękkie, dodać drobno pokrojoną włoszczyznę oraz przepołowioną i zrumienioną bez tłszczu cebulę i gotować jeszcze 25 minut.Zupę przecedzić, kapeluse grzybówpokoić w paseczki iwrzucić do zupy lub z całych grzybów przyrządzić nadzienie do uszek, paszczecików lub naleśnikó.Dodać masło.Podawać z łazankami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 29.01.2011 20:15
smaczna
alaaa 08.11.2010 10:10
lubię grzybową

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak