Sposób przygotowania

Truskawki starannie opłukać, sparzyć na sicie wrzątkiem, obrać z szypułek, pozostawić do obeschnięcia. Oddzielić żółtka od białek, ubić sztywną pianę z białek. Utrzeć twarożek z cukrem i cukrem waniliowym. Odłożyć kilkanaście sztuk truskawek do przybrania, resztę dodać do masy i ucierać, aż będzie gładka, dodać ubitą pianę, delikatnie wymieszać. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach zimnej wody, jak napęcznieje dodać trochę wrzącej wody, dobrze wymieszać i po odrobinie, stale ubijając trzepaczką, dodać do kremu. Ułożyć puszystą masę w szklanych miseczkach, przybrać całymi truskawkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Aż by się zjadło taki smakołyk!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    deeeesereeeek
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !